Två enkla balfrisyrer



Fixa Frillan:

Börja med att locka allt hår med en ganska liten locktång. Locka så nära hårbotten Du kan. För att få den torra känsla i lockarna kan Du spraya över en mellanhård spray över håret innan Du lockar.

Rufsa igenom håret ordentligt.

Börja tvinna/snurra ganska tjocka slingor med hår huller om buller. De skall knorra sig lite. Luggen skall vara en enda som går åt sidan. Tvinningarna/snurrorna skall sträva uppåt och åt höger eller vänster, vilket Du nu vill, det skall bli asymmetriskt.

Lämna några lockar som de är mellan tvinningarna så att det blir lite oregelbundenhet i det hela. Fäst lösa ändar och lockar vid en och samma punkt med hårnålar.

Dra med fingertopparna i lockarna på toppen och på sidorna av "tofsen" som bildas, det är för att få in luft i frisyren. Kontrollera formen från sidorna och bak med en spegel. Fixera genom att spraya med en lite hårdare hårspray när Du känner Dig nöjd med frisyren.

Mitt resultat:


  


Det ska vara ruffsigare, men det orkade jag inte göra den här gången...



Fixa frillan:

Tvätta håret och handdukstorka det. Applicera en mjuk mousse i hela håret och föna det torrt, helst med borste. Se till att borsta håret i en sidbena.

När håret är torrt gör Du benan skarp med en pinnkam eller liknande.

Gör en triangelformad indelning av luggen, neråt mot örat på andra sidan. Gör inbakade flätor av det håret, och fäst med hårnålar strax ovanför örat.

Det övriga håret lockas med en ganska smal locktång och sprayas med en mellanhård spray.

Kamma eller borsta sedan allt hår åt ena sidan så att det möter upp ändarna på flätorna och fäst noggrannt med hårnålar. Göm dem väl genom att sätta dem nära hårbotten och djupt in i håret.

När Du fluffat lockarna en aning med fingrarna fixerar Du frisyren med en hårdare spray.

Glansspray på flätorna gör susen!

Tips! Sätt en dekorationsblomma där flätorna möter lockarna. Du döljer hårnålarna samtidigt som Du ser ännu lite festligare ut!

Mitt resultat:

 

Tog håret åt andra sidan för att det skulle bli en effekt på båda sidorna.. på vänster - lockigt hår, höger - blomma med flätad lugg. Jag själv kommer nog ha nån frisyr i den här stilen!

Några tips till oss nior som snart har bal. Hoppas jag har varit till lite hjälp i alla fall :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0